Wie ?

Een meer dan 100 advocaten sterk team, 50% van partners, gemiddeld 10 jaar ervaring, alle rechtsgebieden vertegenwoordigd, vele talen afgestemd op een multi-skill squad en een sterke IT-backbone.

Laten we elkaar ontmoeten!

Waarom ?

In de 21e eeuw, voorbij de modewoorden, is er niets nieuws onder de zon in de legale industrie. Dezelfde fouten in de aankoop en exploitatie van juridische diensten worden elke dag gemaakt. Maar een paar mensen kijken hier rationeel naar.

Bent u een van hen?

Wat ?

Het Juridisch Bureau, GOlegal, is een radicale innovatie van bedrijfsmodel.

We hebben het ontworpen om het beste antwoord te geven op de pijnen die de juridische sector teisteren: prijzen, ondoorzichtigheid van de markt, gemiste deadlines en niet-pragmatische output.

Wilt u een reactieve, voorspelbare, veerkrachtige en schaalbare juridische kracht ?

Hoe ?

Dat doen we door:

 • Uw tevredenheid op lange termijn als onze belangrijkste KPI te beschouwen
 • Het leveren van het voordeel van ons model: transparante en voorspelbare juridische diensten
 • Het delen van onze operationele expertise en het vergroten van uw eigen uitmuntende juridische bedrijfsvoering: legal operation consulting

Nog steeds niet overtuigd ?

Doe het op jouw manier!

U kunt onze expertise gebruiken zoals u dat wilt:

 • Voor één of meerdere missies;
 • Voor juridisch advies of advies over juridische operaties;
 • Op afstand of bij u ter plaatse;

Klaar om uw volgende uitdaging aan te gaan?

Contacteer ons

Klinkt dit bekend ?

Gemiste deadlines

Gemiste deadlines

Het oplossen van klantuitdagingen vereist meer dan eenzijdige interacties en het leveren van theoretische generieke kennis. Het is noodzakelijk om de theorie te “vertalen” naar concrete acties op maat van de specifieke context van de klant. Als het in eerste instantie niet wordt gepland, kan het leiden tot onverwachte missie-uitbreidingen en uiteindelijk gemiste deadlines.

Gebrek aan pragmatisme

Gebrek aan pragmatisme

Juridisch advies is vaak te theoretisch, generiek en in wezen moeilijk te vertalen in concrete acties.

Budgetoverschrijdingen

Budgetoverschrijding

Het gebruik van prijsstructuren op uurbasis maakt het mogelijk om, als externe leverancier, beschermd te zijn tegen ontoereikende initiële scoping van de interventie.

Uiteindelijk wordt het risico van financiële onvoorspelbaarheid gedragen door de klant.

Profielmismatch

Profielmismatch

De diversiteit aan expertises en het ervaringsniveau in de juridische sector maakt het moeilijk om het/de juiste profiel(en) voor een specifieke opdracht te vinden en vervolgens te kiezen.
Het herhalen van dat omslachtige proces telkens wanneer u externe juridische ondersteuning nodig heeft, maakt niet alleen dat u tijd en aandacht verliest, maar ook dat de profielselectie en de geleverde prestaties soms minder veelbelovend zijn dan verwacht.

Onze ambitie

Wij geloven dat er in de juridische sector een sterk potentieel is om de toegevoegde waarde voor de klanten te verhogen. In feite is de juridische sector waarschijnlijk een van de weinige die de afgelopen tien jaar geen diepgaande revolutie heeft doorgemaakt op het gebied van operationele efficiëntie en klantervaring.

Er gaapt een kloof tussen de zuivere inhoudelijke praktijk en de visie die we hebben geabseerd op een meer pragmatische, wendbare en klantgerichte aanpak.

De transitie komt langzaam op gang en we hebben de ambitie om een belangrijke drijfveer voor die verschuiving te zijn.

Met wie werken we samen ?

De meeste van onze opdrachten gaan verder dan puur juridische of compliance uitdagingen. Er zijn vaak andere bedrijfsdimensies beïnvloed.

Zo kunnen veel business lines van traditionele organisaties ook profiteren van onze diensten, zoals:

Wij helpen juridische adviseurs en hun teams bij verschillende aspecten van hun interne bedrijfsvoering:

 • Efficiëntieverhoging: als externe facilitator door middel van een 4-weeks traject om mogelijkheden voor efficiëntieverhoging te identificeren
 • Outsourcing: als betrouwbare zakenpartner wanneer het interne team te maken krijgt met capaciteitstekort, extra expertise nodig heeft over specifieke onderwerpen of te maken krijgt met complexe implementatieprojecten.
 • Digitale back-office : als juridisch-technologisch specialist om een digitaal backboneplatform op te zetten en te onderhouden om alle interne operaties efficiënt te sturen, te ondersteunen en op te volgen.

We helpen compliance officers en hun teams met een aantal aspecten van hun interne bedrijfsvoering:

 • Governance framework: vanuit een risicogebaseerd perspectief kunnen we helpen bij het opzetten van een efficiënt compliance governance framework op maat van de ambitie en de specifieke context (sector, omvang, …) van de organisatie.
 • Outsourcing: als betrouwbare business partner wanneer het interne team geconfronteerd wordt met een capaciteitstekort, bijkomende expertise nodig heeft over specifieke onderwerpen of te maken krijgt met complexe implementatieprojecten.

KMO’s die intern geen of een beperkt aantal juridische profielen hebben, kunnen op GOlegal rekenen om hun wettelijke taken op een stipte of terugkerende basis uit te besteden.

Ontdek hoe u kunt profiteren van onze aanpak.

Jouw voordelen

Ze vertrouwen ons